Tilos lesz elektormos rollert bérelni és parkoltatni az I. kerületben

közlekedés
2020 szeptember 16., 12:45

„Elég volt a szanaszét hagyott rollerekből!” - írja Varga Dániel I. kerületi képviselő Facebook-posztjában, ami az önkormányzat oldalára is kikerült.

„Tekintettel arra, hogy a sokszor eldőlt, vagy bokorba hajigált rollerek rossz fényben tüntetik fel kerületünket, továbbá a járdán szanaszét hagyott eszközök rendkívül balesetveszélyesek és bosszantók”,

úgy döntöttek, betiltják az elektromos rollerek bérlését és parkoltatását a kerületben.Varga azt írja, az év elején rengeteg lakossági megkeresés hatására vitte az ügyet a Városfejlesztési Bizottság elé, ahol első körben úgy döntöttek, hogy a későbbi szabályozás céljából megvizsgálják a hazai és nemzetközi példákat.

Azért döntöttek most mégis a tiltás mellett, mert „egy héttel ezelőtt a rollerkérdés újabb állomáshoz érkezett, amikor a piacvezető rollerkölcsönző cég több tucat eszközt helyezett ki a kerület forgalmasabb pontjaira. Például a 16-os busz Donáti utcai megállójába, ami a múlt héten valóságos rollerlerakattá vált. A mellékelt fotókon a mai helyzet látható, itt már szellősebben, de még mindig szép számban vannak a járművek” - írja Varga.

link Forrás
Kiemelt videóink