Súlyos áradásokat okoz a Sally hurrikán az USA öbölparti térségében

Florida és Alabama államokat sújtja leginkább az Egyesült Államok délkeleti részén, az öbölparti térségben tomboló Sally hurrikán. A szerdán érkezett trópusi vihar veszélyes áradásokat és tömeges áramkimaradást okozott eddig a vidéken, mintegy félmillió háztartás maradt áramellátás nélkül - írja a BBC.

Fotó: CHANDAN KHANNA/AFP

A floridai Pensacola városában egy elszabadult uszály lerombolta a város három mérföld hosszú öbölhídja, a Bay Bridge egy részét. A Sally hurrikán 169 km/órás sebességű széllel vonul át a térségen, és eddig 4 hónapnyi csapadékmennyiség hullt le a nyomában.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.