Szlovénia szigorít, nyitott térben is kötelező lesz a maszk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A fertőzöttek számának növekedése miatt Szlovénia újabb szigorításokat vezet be a járvány megfékezésére - jelentette be Jelko Kacin kormányszóvivő, a kabinet csütörtöki ülését követően.

Szombattól nem csak a zárt nyilvános terekben kell maszkot hordani, hanem a piacokon, a városközpontokban és a szabadtéri rendezvényeken is.

Az iskolákban is szigorúbb szabályok lépnek életbe: 7. osztálytól felfelé mindenki számára kötelező lesz a maszkhasználat a közös helységekben és az osztálytermekben is.

A munkahelyre belépés előtt kötelező lesz a testhőmérséklet mérése, és hamarosan a parlament elé küldenek egy törvénymódosítási javaslatot, amely három napig úgy engedélyezi a betegszabadságot, hogy a munkavállalónak nincs róla orvosi igazolása.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán 104-gyel 4058-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Kedden még rekordszámú, 123 új esetről számoltak be. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót