Szlovénia szigorít, nyitott térben is kötelező lesz a maszk

A fertőzöttek számának növekedése miatt Szlovénia újabb szigorításokat vezet be a járvány megfékezésére - jelentette be Jelko Kacin kormányszóvivő, a kabinet csütörtöki ülését követően.

Szombattól nem csak a zárt nyilvános terekben kell maszkot hordani, hanem a piacokon, a városközpontokban és a szabadtéri rendezvényeken is.

Az iskolákban is szigorúbb szabályok lépnek életbe: 7. osztálytól felfelé mindenki számára kötelező lesz a maszkhasználat a közös helységekben és az osztálytermekben is.

A munkahelyre belépés előtt kötelező lesz a testhőmérséklet mérése, és hamarosan a parlament elé küldenek egy törvénymódosítási javaslatot, amely három napig úgy engedélyezi a betegszabadságot, hogy a munkavállalónak nincs róla orvosi igazolása.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán 104-gyel 4058-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Kedden még rekordszámú, 123 új esetről számoltak be. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.