Tünetmagyarázó - megfázás, influenza vagy koronavírus?

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rövid videóban magyarázza el a BBC, hogyan különböztessük meg a sima őszi megfázás tüneteit a koronavírustól.

A koronavírus egyik fő tünete a láz, ezért azt javasolják, 37.8 ℃ fölötti testhőmérséklet esetén menjünk el tesztre. Megfázás esetén a láz ritkán jelentkező tünet.

Ha tüsszögünk, de más tünetünk nincs, valószínűleg csak megfáztunk. Az orrfolyás vagy orrdugulás önmagában szintén megfázásra utal. Ha nem érzünk ízeket vagy szagokat, akkor viszont kell a teszt, mert ezek már koronavírusos tünetek.

A köhögés már nehezebb kérdés. Az ismétlődő köhögés a vírus legismertebb tünete. De mi számít ismétlődőnek? A videó szerint az, ha több, mint egy órán keresztül sokat köhögünk, vagy 24 órán belül háromnál több köhögési rohamunk van.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót