Vádat emeltek 18 autópálya rendőr ellen, akik pénzt kértek a szabálytalankodó sofőröktől azért cserébe, hogy ne büntessék meg őket

Vádat emeltek 18 autópálya rendőr elleni, akik 2018-ban a lébényi autópályán kértek pénzt azért cserébe, hogy a szabálytalankódokat továbbengedjék és ne büntessék meg, olvasható a Főügyészség honlapján. 

A vádirati szerint a rendőrök 2018 szeptembere előtt abban állapodtak meg, hogy az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán azzal keresnek majd több pént, hogy a szabálytalánságok elnézéséért cserébe pénzt követelnek a sofőröktől. 

A rendőrök ravaszul elsősorban külföldi tehergépkocsikat és turistabuszokat ellenőrizték, főként ukránokat, bolgárokat és románokat.

A szabálysértés mértékétől függően pedig 20 és 50 euró közötti összeget kértek el.A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért, hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott a nyomozást. 

A nyomozó ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetőket büntetőjogi felelősségük arányában kettő-három év végrehajtandó börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványozta azt is, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre az elkövetőket és rendeljen el vagyonelkobzást velük szemben a jogtalan gazdagodásuk összegéig.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.