Bíróságon támadta meg a TikTok, hogy Trump betiltotta az alkalmazás letöltését az USA-ban

Miután Donald Trump bejelentette, hogy az amerikai kormány vasárnaptól betiltja a főleg fiatalok körében népszerű videós applikáció, a TikTok letöltését az Egyesült Államokban, a kínai tulajdonban lévő vállalat vezetősége bírósághoz fordult, hogy ott kérjék a tiltás megakadályozását. 

A Bloomberg információi szerint a TikTok, és tulajdonosa, a ByteDance egy washingtoni bírósághoz fordult, hogy Donald Trump elnöki rendeletének felfüggesztését kérjek. A kereset szerint Trump túlnyúlt jogkörén, amikor a tiltásról rendelkezett. 

A TikTok körül hónapok óta forrnak az indulatok az Egyesült Államokban, ami minden bizonnyal összefügg a Peking és Washington között számos okból kialakult feszült helyzettel. Korábban Trump gyakorlatilag azzal zsarolta a TikTok-ot, hogy ha csak nem kerülnek amerikai kézbe, be fogja tiltani az alkalmazást. Eleinte a Microsoft tűnt esélyes vevőnek, de ők végül lepattantak a kínaiakról, míg a legutóbbi időszakban a Trumppal szívélyes kapcsolatban lévő vezetőséggel bíró Oracle esetleges vásárlásáról szóltak a hírek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó