Bíróságon támadta meg a TikTok, hogy Trump betiltotta az alkalmazás letöltését az USA-ban

külföld
2020 szeptember 19., 06:19

Miután Donald Trump bejelentette, hogy az amerikai kormány vasárnaptól betiltja a főleg fiatalok körében népszerű videós applikáció, a TikTok letöltését az Egyesült Államokban, a kínai tulajdonban lévő vállalat vezetősége bírósághoz fordult, hogy ott kérjék a tiltás megakadályozását.

A Bloomberg információi szerint a TikTok, és tulajdonosa, a ByteDance egy washingtoni bírósághoz fordult, hogy Donald Trump elnöki rendeletének felfüggesztését kérjek. A kereset szerint Trump túlnyúlt jogkörén, amikor a tiltásról rendelkezett.

A TikTok körül hónapok óta forrnak az indulatok az Egyesült Államokban, ami minden bizonnyal összefügg a Peking és Washington között számos okból kialakult feszült helyzettel. Korábban Trump gyakorlatilag azzal zsarolta a TikTok-ot, hogy ha csak nem kerülnek amerikai kézbe, be fogja tiltani az alkalmazást. Eleinte a Microsoft tűnt esélyes vevőnek, de ők végül lepattantak a kínaiakról, míg a legutóbbi időszakban a Trumppal szívélyes kapcsolatban lévő vezetőséggel bíró Oracle esetleges vásárlásáról szóltak a hírek.