Selena Gomez levélben kérte Zuckerberget, hogy takarítsa el a gyűlölködőket Facebookról

facebook
2020 szeptember 19., 04:47

A közösségi oldalak egyik legnépszerűbb sztárja, Selena Gomez péntek éjjel instasztoriban tette közzé a privát levelet, melyet a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnek és Sheryl Sandbergnek, a cég vezetőjének írt.

„Komoly probléma van. A Facebookot és az Instagramot folyamatosan arra használják, hogy gyűlöleltet keltsenek, hogy álhíreket, rasszizmust és fanatizmust terjesszenek” - írta az énekesnő.

Sokan gondolják azt, amit ő, viszont neki csak Instagramon 193 millió követője van, Facebookon pedig 77 millió. Gomez két nappal azután írta meg levelét, hogy számos híresség 24 órára bezárta oldalát, tiltakozásul a gyűlöletbeszéd elharapózása ellen.

„Mindkettőjüket arra kérem, hogy SEGÍTSENEK EZT MEGÁLLÍTANI. Kérem, töröljék azokat a csoportokat és felhasználókat, akik a gyűlöletbeszéd, az erőszak és a félretájékoztatás terjesztésére fókuszálnak. A jövőnk függ ettől” - írta Gomez. A közelgő választásokról azt írta, „nem engedhetjük meg magunknak, hogy álhírek terjedjenek a szavazásokról. Az információkat ellenőrizni kell, és elszámoltathatóságra van szükség. Remélem, hallok önök felől amilyen hamar csak lehet”.

(The Hollywood Reporter)