Óbudai óvodásnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Egy, a harmadik kerületi Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek koronavírustesztje pozitív lett, közölte honlapján az önkormányzat. Az óvodásnál, aki kedden volt járt utoljára az intézményben, csütörtökön végeztek PCR-tesztet, annak eredményéről szombaton értesítették az óvodavezetőt. Kiss László polgármester vasárnap reggelre összehívta a helyi operatív törzset, és elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését. Az önkormányzat tájékoztatása szerint 

"a csoportba járó gyermekek szüleit tájékoztatták. Információink szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben." 

Mivel más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.