Három év letöltendőt kapott a nigériai utasokat üvegekkel megdobáló, a villamosvezetőt meglökő férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Első fokon három év letöltendőre ítéltek egy budapesti férfit, aki egy tavaly novemberi este mozgalmas villamosozást tartott. 

Kezdésnek a barátaival együtt a 41-es villamosra szállt fel este 10 tájban, ahol előbb az ablakot verte, majd egy utast a ruhájánál fogva megrángatott. A sofőr erre megállította a járművet és megpróbálta leparancsolni a részeget, aki eközben mellkason taszította. Az agresszív fickót végül az Etele út/Fehérvári úti megállónál sikerült leszállítania, aki itt még belerúgott a megállóban levő oszlopba, és ököllel ütötte a villamos ajtaját. 

De ez nem volt elég, a társaság ezután felszállt egy 41-es járatra, ahol a 35 éves férfi a származásuk miatt megtámadott egy éppen felszálló, négy nigériaiból álló társaságot. Kiabálva gyalázta őket, aztán üres üvegekkel dobálta meg őket. Az egyiküket fejen akarta ütni, de az sikeresen hárította a támadást, egy másik nigériai utast pedig öt méterről megcélzott egy üveggel, de a kipécézett embernek sikerült elugrania az elől, hogy az üveg a villamos falán törjön össze. 

Miután erről a villamosról is leszálltak, a fickó tovább hőzöngött, míg az időközben riasztott rendőrök le nem tartóztatták. Ha már bíróságra került, a férfi ellen egy hangszóró szintén 2019 őszi ellopása miatt is vádat emeltek. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette mellett. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbítás, a védelem a vádlott részbeni felmentése érdekében és enyhítés végett fellebbezett.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó