Újból üzembe helyezik a katonai szűrősátrakat a Dél-Pesti Centrumkórház udvarán

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amiben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik - írja az MTI.

Ez az a sátorkomplexum, amelyet még március 25-én, a járvány első hulláma idején épített fel a Szent László Kórház (a DPC tagkórháza) telephelyén a honvédség, de a megbetegedések számának csökkenése miatt már egy ideje nem volt szükség a használatára.

Most azonban a betegségszámok növekedésével indokolttá vált az újbóli üzembe helyezése - mondta el a sajtónak Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője.

Így néz ki belülről:

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az egyelőre nem világos, hogy Szent László Kórház udvarán felállított szűrősátorok részei-e annak a 17 ambuláns mintavételi pontnak, ami a napi 3500-4000 mintavételi igényt kapó mentőszolgálat túlterheltségét lenne hivatott csökkenteni. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó