Bocsánatot kért John Lennon gyilkosa

bűnügy
2020 szeptember 22., 13:22

A múlt hónapi meghallgatása után tizenegyedszer is elutasították a kegyelmi kérvényét Mark David Chapmannek, aki 1980-ban a manhattani lakása előtt négyszer rálőtt John Lennonra, miközben a Beatles sztárjának felesége, Yoko Ono végignézte az egészet.

photo_camera Mark David Chapman a letartóztatása után 1980-ban Fotó: NYC PD/AFP

Chapman a meghallgatáson azt mondta, az akkor 40 éves popsztárt csak azért ölte meg, mert nagyon híres volt, és ő is híres akart lenni, a gyilkosság pedig „megvetendő tett”.

Azt mondta, mindig a gyilkosságra gondol, és elfogadta, hogy talán már az egész hátralévő életét börtönben tölti, ha a jog és a bírók úgy döntenek, nem érdemel kegyelmet. „Ez egy nagyon önző dolog volt. Sajnálom a fájdalmat, amit neki (Yoko Onónak) okoztam. Folyton erre gondolok” – mondta.

A meghallgatáson úgy írták le, mint mélyen vallásos, elkötelezett keresztényt. A gyilkosság idején 25 éves férfi már 65 éves, azóta meg is nősült, a felesége nem messze él a börtöntől, ahol Chapman az utóbbi 8 évet töltötte.

Yoko Ono 2015-ben azt mondta, mindig attól fél, hogy valamelyik kérvény után végül kiengedik Chapmant a börtönből, és vagy őt vagy a fiát vagy bárki mást megpróbál megölni. (BBC)