Titkolják, hogy mennyit helikopterezik Szijjártó

politika
2020 szeptember 22., 14:18

Két egyszerű kérdést tett fel Szijjártó Péter légiközlekedési szokásairól Hadházy Ákos, de egy semmitmondó választ kapott csak a külügyminisztérium parlamenti államtitkártól. A független országgyűlési képviselő arra lett volna kíváncsi, hogy

  • az elmúlt egy évben hányszor vett igénybe rendőrségi helikoptert az utazásaihoz, ezek mikor és hová történtek és mi volt a céljuk ezeknek az utazásoknak?
  • Előfordult-e olyan eset, hogy Ön helikopterrel érkezett haza Dunakeszire, s a dunakeszi reptérről szolgálati autó vitte a településen található házáig? Ha volt ilyen, az hány alkalommal történt meg az elmúlt egy évben?

A miniszter nevében Magyar Levente válaszolt, egyetlen mondatot:

„Szijjártó Péter kizárólag abban az esetben használja a Rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne.”

Még szeptember elején írta meg Hadházy Ákos, hogy a külügyminiszter a Budapesttől alig több, mint 140 kilométerre lévő, és szinte végig autópályán megközelíthető Tolna megyei Tolnára helikopterrel érkezett. Vagyis Őcsénybe repült a rendőrségi légi járművel, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, azzal hajtott a 15 kilométerre lévő Tolnára „egy kormányzati támogatással dicsekedni”, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is. A független országgyűlési képviselő beszámolóját a külügyminisztérium elintézte annyival, hogy csak ilyen formán fért bele a program Szijjártó idejében, és "ezt a programot csak így lehetett megvalósítani.”