Szijjártó: Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is

POLITIKA
2020 szeptember 07., 17:57

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a múlt héten írta meg, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 14-én rendőrségi helikopterrel repült Őcsénybe, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, és azzal hajtott a 15 km-re lévő Tolnára – ahogy Hadházy írta – „egy kormányzati támogatással dicsekedni”, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is. Magyar Levente, a minisztérium államtitkára kérdésre azt válaszolta, hogy „ezt a programot csak így lehetett megvalósítani”.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter ma este bokros teendői közepette a Facebookon reagált a hírre, felsorolva a múlt pénteki programjait, arról érdeklődve, melyiket kellett volna kihagynia. A miniszter teljes közleménye:

„Hosszú volt a mai nap is, most pedig húzás haza pakolni, mert éjfélkor indulunk az Egyesült Arab Emirátusokba, onnan aztán Málta, Banglades és Laosz még a héten.

Ami pedig a hétvégén megjelent híreket illeti, látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a Rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.

Rendben, értem a felvetést.

Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg:

Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?

2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?

3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?

4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is.

Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

Arra nem tér ki, miért nem telefonon vagy videokonferencián egyeztetett, vagy hogy mi történhetett volna, ha nem tud ott lenni a magyar-román határon, hogy átadja a második autópálya-összeköttetést.