Koronavírus: 951 új fertőzött, 700 fölött van az összes áldozat száma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Több, mint 15 ezer koronavírus fertőzött van jelenleg Magyarországon, és eddig 702 áldozata van a járványnak. Ez derül ki a koronavirus.gov.hu-n megjelent napi adatokból. 

951 új fertőzöttet regisztráltak. Ez a második legmagasabb szám eddig.

Jóval több, mint az egy nappal korábbi 633, de pontosan látszik az is, hogy miért. Míg egy nappal korábban csak 6010 tesztet végeztek, addig most 13461-et. 

Viszont még ez a 13461 sem elég ahhoz, hogy teljesítsük az Egészségügyi Világszervezet elvárását. A WHO szerint akkor megfelelő a tesztelési stratégia, akkor van kontroll alatt a járvány egy országban, ha az elvégzett tesztek kevesebb, mint öt százaléka pozitív. Magyarországon ez a WHO-elvárás már a 12. napja nem teljesül, vagyis keveset tesztelünk. 

Újabb 8 áldozata van a járványnak. A legfiatalabb egy 48 éves férfi, akinek számos alapbetegségét tüntették fel a honlapon: vírusos tüdőgyulladás, veseelégtelenség, iszkémiás szívbetegség, infarktus utáni állapot, kóros elhízás, inzulindependens cukorbetegség. Az új áldozatok között a legidősebb 69 éves. 

Az aktív esetek száma továbbra is napról napra dönt rekordot, jelenleg 15 104 regisztrált fertőzött van Magyarországon.

A kórházban lévők száma is tovább emlekedett, de a lélegeztetőn lévők száma eggyel csökkent.

Az Operatív Törzs jelenleg 22 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 202 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.