Fekete-Győr: Ha lesz közös lista, azon Tóth Csaba nem lehet rajta

politka
2020 szeptember 24., 07:01

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az ATV csütörtök reggeli műsorában beszélt többek között a 2022-es választás ellenzéki együttműködéséről. Azt mondta, hogy még nem dőlt el, hogy egy vagy több listát állítanak-e az ellenzéki pártok, és szerinte nem is ez a legfontosabb kérdés, mert az egyéni jelöltek esetében fontosabb, hogy ne induljanak egymás ellen.

Ha csak egy lista lenne, akkor a Momentum feltétele az volna, hogy ne legyenek rajta olyanok, akiket valaha csaláson értek, illetve megkárosították az adófizetőket. Példaként a szocialista képviselő Tóth Csabát említette, őt nem engednék fel a közös listára. (Tóth ellen bő tíz éve nyomoztak közokirat-hamisítás miatt, a Vas megyei MSZP tagságát duzzasztotta fel fiktív belépőkkel az akkori gyanú szerint, fél évre ki is zárták a pártból, de később tisztázta magát, és az ügyészség sem tudta bizonyítani, hogy a csalást elkövette. 2014-ben és 2018-ban Zuglóban parlamenti képviselőnek választották, addigra már újra MSZP-s színekben.) Fekete-Győr szerint Tóth egyéni képviselő-jelölt ettől még lehet, ha a körzetében megnyeri az előválasztást.

Fekete-Győr András (középen)
photo_camera Fekete-Győr András (középen) Fotó: Kovács Betti

Faggatták a Momentum elnökét arról is, hogy ki lehetne közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de nem nagyon mondott senkit. Konkrét kérdésre nem zárta ki a DK-s Dobrev Klára vagy a hódmezővásárhelyi független polgármester Márki-Zay Péter támogatását, de akár önmaga, vagy párttársa, Donáth Anna jelölését sem. (ATV)