Trump szigorított a Kuba elleni szankciókon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bővítette a Kubával szembeni amerikai szankciók körét Donald Trump, szerdai döntése értelmében ezentúl tilos lesz szivart és rumot is behozni onnan az Egyesült Államokba.

Trump mindezt egy olyan rendezvényen jelentette be, ahol a legendásan kudarcos, 1961-es Disznó-öbölbeli partraszálás 23 kubai és amerikai veteránját tüntette ki. Trump a döntését azzal indokolta, hogy nem akarja, hogy amerikai dollárok finanszírozzák a kubai rezsimet. De gyanítható, hogy inkább belpolitikai szempontok játszottak szerepet a döntésében:

alig másfél hónap múlva elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban, ennek kimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy Floridában kit választanak. Márpedig ott jelentős számban élnek kubai menekültek, akik jellemzően a republikánusokat támogatják.

Vagyis a döntés leginkább nekik szól, az ő kedvükben próbált járni Trump. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót