Egyszerűen átvezette a földön fekvő tüntető fején a biciklijét a seattle-i rendőr

külföld
2020 szeptember 25., 08:37

Ahogy több más amerikai városban, úgy Seattle-ben is tüntetések kezdődtek, miután Breonna Taylor halálának ügyében csak az egyik rendőr ellen emeltek vádat, és ellene is csak gondatlan veszélyeztetés miatt.

Itt pedig készültek újabb videók szerda este, amik a rendőri brutalitás újabb példáját örökítik meg. A több szögből is felvett jelenetben a rendőrök megindulnak a tüntetők felé, közülük többen biciklivel. Az egyik rendőr pedig egyszerűen átvezeti a biciklijét egy földön fekvő tüntető fején.

link Forrás

A beszámolók alapján nem egyértelmű, a tüntető miért volt a földön, és hogy megsérült-e. A Seattle Times szerint a férfi tüntetőleg fekhetett le, mert az este más pontján is látták a földön, a rendőrök akkor megkerülték.

Az elkövető ellen több tucatnyian tettek panaszt, a Seattle-i rendőrség be is jelentette, kivizsgálják az ügyet, a rendőrt addig szabadságra küldték. Azt nem tudni, hogy a tüntető megsérült-e az incidensben.

Nem ez volt az egyetlen durva jelenet aznapról a seattle-i tüntetésekről: egy másik videón egy tüntető baseball-ütővel ver fejbe egy rendőrt, akinek el is tört a sisakja.