A Fidesz jelöltje nyerte a mohácsi időközit

politika
2020 szeptember 27., 18:07

A Fidesz jelöltje, Pávkovics Gábor nyerte a mohácsi polgármester-választást szavazatok 56,44 százalékával (4708 szavazat). Az eddigi polgármester, Csorbai Ferenc 40,39 százalékot ( 3369 szavazat) kapott. A Mi Hazánk jelöltjére, Bernáth Csillára összesen 265-en szavaztak ( 3,18 százalék).

A képviselőtestületben a Fidesz 7 helyet szerzett, amivel megvan a többsége. A VAN Közéleti Egyesület összesen 4 képviselőt juttatott be.

photo_camera Pávkovics Gábor Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Mohácson azután lett polgármester az MSZP-s Csorbai Ferenc, hogy kormánypárti ellenfele elhunyt. Sokan, köztük az ellenzéki pártok is tisztességtelennek tartották, hogy nem lépett vissza, a helyi fideszes testület pedig fel is oszlatta magát, és ezért új választásokat kellett kiírni.

photo_camera Fotó: Facebook/Csorbai Ferenc

Ezen Csorbai már a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) nevű egyesület jelöltjeként, az ellenzéki pártok támogatásával indult. Illetve a Momentum augusztusban közölte, hogy elvi kifogások miatt nem támogatják Csorbait, amiért tavaly egyedüli jelöltként is elindult az önkormányzati választáson, miután a fideszes ellenfele meghalt.