Babakocsiba csapódott egy acélmagvas lövedék egy Egerszólát melletti tanyán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy csattanást hallottak egy Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanya lakói még szeptember első hétvégéjén, hogy gyorsan kiderüljön, mi történt: a kisgyerekük babakocsijában egy lövedéket találtak - írja az egriugyek.hu. Óriási szerencséjük volt, hogy senki sem sérült meg. 

A pár azonnal feljelentést tett. A nyomozás először is azt derítette ki, hogy abban az időszakban elvileg senki sem vadászott a környéken, a kérdéses acélmagvas lövedék ráadásul katonai felhasználásra készült. Így jutottak el a rendőrök a tanyától Sirok irányában nagyjából másfél kilométerre eső lőszergyárhoz, ami a  Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. tulajdona. Az Egri Ügyek tudomása szerint az üzem beismerte, hogy a lövedék tőlük származik és gellert kaphatott, így találta el a babakocsit.

A tanya a két falu közt félúton helyezkedik el.

Az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Azt a vállalat német anyacége is elismerte a helyi lapnak, hogy tőlük repült ki a lövedék, de az nem világos, hogy milyen gyakorlat vagy lőpróba előzte meg a balesetet.

(via 24.hu)A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót