Babakocsiba csapódott egy acélmagvas lövedék egy Egerszólát melletti tanyán

baleset
2020 szeptember 28., 07:33

Nagy csattanást hallottak egy Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanya lakói még szeptember első hétvégéjén, hogy gyorsan kiderüljön, mi történt: a kisgyerekük babakocsijában egy lövedéket találtak - írja az egriugyek.hu. Óriási szerencséjük volt, hogy senki sem sérült meg.

A pár azonnal feljelentést tett. A nyomozás először is azt derítette ki, hogy abban az időszakban elvileg senki sem vadászott a környéken, a kérdéses acélmagvas lövedék ráadásul katonai felhasználásra készült. Így jutottak el a rendőrök a tanyától Sirok irányában nagyjából másfél kilométerre eső lőszergyárhoz, ami a Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. tulajdona. Az Egri Ügyek tudomása szerint az üzem beismerte, hogy a lövedék tőlük származik és gellert kaphatott, így találta el a babakocsit.

photo_camera A tanya a két falu közt félúton helyezkedik el.

Az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Azt a vállalat német anyacége is elismerte a helyi lapnak, hogy tőlük repült ki a lövedék, de az nem világos, hogy milyen gyakorlat vagy lőpróba előzte meg a balesetet.

(via 24.hu)