Lecserélték az államtitkár nevét az OTKA-pályázat oldalán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A múlt héten a parlamentben kérdezett rá Arató Gergely DK-s képviselő, hogy az OTKA nevű tudományos pályázaton az ITM egyik államtitkára által vezetett kutatócsoport győzött-e. 

A pályázat elbírálását az ITM felügyelte, és a tárca államtitkárának válaszából az derült ki, hogy valóban a győztesek között van egy kutatócsoport, amelynek vezetője Boros Anita, a tárca egy másik államtitkára.

Boros Anita államtitkárFotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Azóta az OTKA-győzteseket bemutató oldalon Boros nevét kicserélték Kecskés Gáboréra. Az oldalon a 135979-es azonosítási számon található a pályázat, ahol a múlt héten még Boros Anita neve szerepelt. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó