Már több mint egymillió ember halálát okozta a járvány

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint már több mint egymillió koronavírusos halálesetet regisztráltak világszerte. Az Egyesült Államok a csúcstartó 205 ezer elhunyttal, utána következik Brazília (142 ezer) és India (96 ezer). 

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára szerint kínzó mérföldkőhöz érkeztünk. „Apák és anyák voltak, feleségek és férjek, fivérek és nővérek, barátok és kollégák” - mondta egy videóüzenetben

Mintavételi pont IndiábanFotó: Ritesh Shukla/NurPhoto via AFP

Az új típusú koronavírus a világ 188 országában jelent meg, és a hivatalos adatok szerint több mint 33 millió embert fertőzött meg. Az esetek ötöde (több mint hétmillió) az Egyesült Államokhoz kötődik, de szeptember elején napi 90 ezer esetet regisztráltak Indiában is, ahol hatmillió felett van a fertőzöttek száma. A harmadik helyezett Brazília 4,7 millióval.

Mivel rengeteg fertőzöttről és halottról nincs tudomásunk, ezek a számok mind alulbecslik a valóságot. Az Economist szerint valójában inkább kétmillió halottról és legalább félmilliárd fertőzöttről beszélhetünk

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó