Fernando Verdasco bepereli a francia teniszbajnokság szervezőit, amiért a pozitív koronavírustesztje miatt diszkvalifikálták

sport
2020 szeptember 30., 08:50

Fernando Verdasco, a spanyolok egyik top teniszezője bepereli a francia nyílt teniszbajnokság szervezőit, akik pozitív koronavírusteszt miatt kizárták a most zajló Roland Garros versenyből.

Verdasco, a világranglista jelenlegi 59. helyezettje pozitív tesztje miatt múlt csütörtökön volt kénytelen visszalépni öt másik teniszező, köztük a kanadai Milos Raonic és a svájci Belinda Bencic társaságában.

A 36 éves játékos akkor a közösségi oldalán tudatta, hogy mélységesen csalódott, mert miután augusztusban fertőzöttnek bizonyult - bár tüneteket nem produkált -, kéthetes karanténba vonult, azóta pedig csak negatív teszteket adott. Közvetlenül a Roland Garros bajnokság előtt aztán ismét pozitív lett a mintája, majd saját költségén újabb negatív tesztjei lettek, ám a párizsi szervezők diszkvalifikálták annak ellenére, hogy Verdasco kérte, újra ellenőrizzék.

„Ez nem a pénzről szól, hanem arról a szakmai és erkölcsi kárról, amely engem ért” - nyilatkozott egy spanyol rádiónak Verdasco.

Korábban a bosnyák Damir Dzumhur is perrel fenyegette meg a szervezőket, akik őt is kizárták a tornáról, miután edzőjének, Petar Popovicnak pozitív lett a teszteredménye. (MTI)