Hirtelen meggyógyult 717 magyar koronavírusos beteg

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A fontosabb pár egyéb adat mellett elsikkadt, hogy a napi operatív törzs szerda reggeli jelentése szerint egyetlen nap alatt 717-en gyógyultak fel a koronavírusból. Ez egészen hihetetlen szám. A tavaszi napi csúcs 140 volt, a második hullámban eddig 174 gyógyult volt a napi rekord. 

Müller Cecília tiszti főorvos a napi „sajtótájékoztatóján” meg sem említette, hogy ennyien felgyógyultak. Megkérdeztük az operatív törzset, hogy minek köszönhető, hogy hirtelen ennyire megugrott a gyógyultak száma, változott-e valami a statisztikai módszerben. Ha válaszokat kapunk, megosztjuk azokat. Ha tippelni kéne, a karanténból két hét/10 nap után kiengedett fertőzöttek nyilvántartásában érhették utol most magukat. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó