Svájcban nem lehet megúszni a karantént negatív teszttel, mert szerintük nem zárja ki a fertőzést

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Svájcban egyáltalán nem bíznak a negatív teszteredményekben, ezért a külföldről érkezőknek mindenképpen karanténba kell vonulniuk, és ott is kell maradniuk 10 napig, olvasható Svájc közegészségügyi hivatalának honlapján.

Miközben a legtöbb országba egy vagy két negatív koronavírus teszttel karantén nélkül lehet belépni az ország területére vagy hamarabb szabadulni a kötelező hatósági karanténból, addig Svájcban erről másképp gondolkodnak.

Azt írják:

„A negatív teszteredmény nem mentesít a kötelező karantén alól és nem rövidíti le a karanténidőszakot sem. A negatív vizsgálati eredmény ugyanis nem zárja ki az új koronavírus fertőzését.”A Svájcba érkezőknek így mindenképpen egy tíznapos karanténnal kell számolniuk, kivéve ha átutazóban vannak és 24 órán belül elhagyják az ország területét.

A többi nemzethez hasonlóan Svájc is listát készített azokról az országokról, ahol a fertőzöttek száma indokolja, hogy karanténba menjen az onnan érkező, ezen a listán pedig Magyarország is rajta van. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót