16 koronavírusos beteg halt meg egy nap alatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

16-an haltak meg az elmúlt 24 órában a koronavírussal összefüggésben. Erre utoljára április 18-án volt példa, és csak egyszer regisztráltak egy napon belül ennél több halálesetet. Így összesen 781 elhunytról tudunk a járvány kirobbanása óta. Az elhunytak életkorát és alapbetegségeit egyelőre nem töltötték fel a hivatalos koronaoldalra. 

Frissítés (10:03): Közben feltöltötték az adatokat, amiből kiderül, hogy minden áldozatnak volt valamilyen alapbetegsége. Egy 44 éves férfit magas vérnyomással, májzsugorral, agyműködési zavarral, vérszegénységgel és más betegségekkel diagnosztizáltak. Egy 48 éves férfi pedig epilepsziával és agydaganattal küzdött. Egy 74 éves nőnél csak a magas vérnyomást tüntették fel. 

Jelenleg 757 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 52-en vannak lélegeztetőgépen. A statisztika szerint 218-an meggyógyultak. (Szerdán is 717 gyógyultról számoltak be, ennek valószínűleg valamilyen nyilvántartással kapcsolatos oka lehetett, de az operatív törzs nem válaszolt a kérdésünkre.) 

A regisztrált fertőzöttek száma 848-cal emelkedett 11972 teszt elvégzése után, vagyis a pozitív mintavételek aránya 7 százalék. Az aktív fertőzöttek száma átlépte a húszezret.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó