Ittas vezetés miatt elvették a jogsiját, de a rendőrségről hazafele tartva újra autóba ült, aztán balesetezett

bűnügy
2020 október 01., 08:21

Egy részeg sofőr nem tanult a hibájából, és miután elvették a jogosítványát ittas vezetés miatt, a rendőrségről hazafele visszaszállt az autójába, aztán balesetezett, most pedig vádat emeltek ellene, olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a 49 éves férfit május 31-én késő este állították meg a rendőrök Tiszaújvárosban, és a szondáztatás során kiderült, hogy részegen vezetett. A férfit bevitték a rendőrkapitányságra, ahol elvették a jogosítványát.

Miután elengedték, a még mindig ittas férfi visszament oda, ahol a rendőrök feltartóztatták, újra autóba ült egy női utassal együtt és elindult Sajószögedre. Az autót azonban nem igazán sikerült az úttesten tartania, ezért egyik kanyarban egyenesen a bokrok közé hajtott. A balesetben senki nem sérült meg, de a rendőrök újra letartóztatták a férfit, akinek a vérvizsgálat kimutatta, hogy a vérében az alkoholomennyiség több mint háromszorosa volt a törvényben meghatározott határértéknek.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.