Navalnij szerint Putyin állhat a megmérgezése mögött

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus interjút adott egy német lapnak, amiben Putyin okolja a megmérgezéséért.

„Putyin áll a támadás mögött. Nincs másik verzióm arra, hogy hogyan követhették el a bűncselekményt” - mondta Navalnij a Der Spiegelnek. 

Az orosz ellenzéki politikus most először adott interjút azóta, hogy a szibériai hotelszobájában Novicsokkal megmérgezték. Navalnij a Moszkvába tartó repülőn lett rosszul, kómába is esett, később pedig átszállították egy berlini kórházba. 

Navalnij támogatói gyakran hangsúlyozták, hogy ilyen támadást csak a legfelsőbb szinteken lehetett volna elrendelni, bár a Kreml határozottan tagadta, hogy részt vett volna benne. 

Navalnij az intejrú közben viccelődött az állapotával, de az újságíró szerint alig tudott inni az ásványvizes palackból, annyira remegett a keze. Navalnij azt is elmondta, hogy továbbra is tervez visszatérni Oroszországba, és nem fél. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó