Nem támogatja tovább a Klubrádiót és a 168 Órát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kiszáll a Klubrádió és a 168 Óra támogatásából az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), mert úgy érzik, hogy nem valósultak meg a céljaik, derül ki abból az interjúból, amit a hitközség vezetője Köves Slomó adott a hvg.hu-nak.

Az EMIH 2015 óta nyújtott anyagi támogatást a két médiumnak, mert abban reménykedtek, hogy a lapon és a rádión keresztül jutatthatnak kulturális és társadalmi üzeneteket, és hirdethetik az antiszemitizmus elleni harcot. A kormánnyal jó viszonyt ápoló Köves Slomó vezető rabbi azt mondja, hogy az elmúlt évek alatt nemzetközi támogatóikat kérték arra, hogy fektessenek be a Brit Média Kft.-n kereszült a médiumokban, és a Klubrádiónak még ingyen épületet is biztosítottak.

„Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni. Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre” - nyilatkozta Köves.

A 168 Órát teljes egészében átadják az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának, és a frekvenciájától megfosztott Klubrádió kisebbségi üzletrésze is az övé lesz. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó