Nem támogatja tovább a Klubrádiót és a 168 Órát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

Kiszáll a Klubrádió és a 168 Óra támogatásából az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), mert úgy érzik, hogy nem valósultak meg a céljaik, derül ki abból az interjúból, amit a hitközség vezetője Köves Slomó adott a hvg.hu-nak.

Az EMIH 2015 óta nyújtott anyagi támogatást a két médiumnak, mert abban reménykedtek, hogy a lapon és a rádión keresztül jutatthatnak kulturális és társadalmi üzeneteket, és hirdethetik az antiszemitizmus elleni harcot. A kormánnyal jó viszonyt ápoló Köves Slomó vezető rabbi azt mondja, hogy az elmúlt évek alatt nemzetközi támogatóikat kérték arra, hogy fektessenek be a Brit Média Kft.-n kereszült a médiumokban, és a Klubrádiónak még ingyen épületet is biztosítottak.

„Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni. Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre” - nyilatkozta Köves.

A 168 Órát teljes egészében átadják az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának, és a frekvenciájától megfosztott Klubrádió kisebbségi üzletrésze is az övé lesz. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó