Semjén: „Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant”

POLITIKA
2020 október 01., 13:57

Magyarország miniszterelnök-helyettese Győrben, a KDNP Önkormányzati Tanácsa utáni sajtótájékoztatón osztotta meg a nyilvánossággal legfrissebb gondolatait. Semjén Zsolt itt olyanokat mondott, hogy az Európai Unió és annak értékei kereszténydemokrata értékek, ezért amikor a „brüsszeli demokráciával harcolunk”, akkor mi vagyunk hűségesek az alapító atyák örökségéhez.

photo_camera Illusztráció: Semjén Zsolt/Facebook

Semjén Zsolt kiemelte, hogy a mostani „európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától”. „Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant” - fogalmazott.

Szerinte az ő küldetésük az, hogy „visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez”.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője mindezek után arról beszélt, hogy a pártnak és minden képviselőjének, tagjának az a világos jövőképe, hogy a kereszténydemokráciát és a magyar államot erősítse, megvédje a családokat és a munkahelyeket. „Ebben a KDNP-s politikusokra az egész országban lehet számítani” - tette hozzá. (MTI)