Külön listával és egyéni jelöltekkel indul 2022-ben a Kétfarkú Kutyapárt

POLITIKA
2020 október 03., 09:41

Nem vesz részt közös ellenzéki lista állításában a 2022-es országgyűlési választásokra a Magyar Kétfarkú Kutyapárt - jelentette be Kovács Gergő, a párt elnöke az ATV testvérmédiuma, a Spirit FM rádió műsorában.

„Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll” – mondta Kovács. Hangsúlyozta, annyit megtesznek, hogy csak olyan helyeken indulnak el, ahol ez biztosan nem tesz keresztbe az ellenzéki győzelemnek - például budapesti belső kerületekben. A pártelnök nagyjából 30 egyéni jelölt állítását ígérte.

Kovács arról is beszélt, hogy hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba a Kétfarkú Kutyapártot, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban. „Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen” – mondta, kérdésre elárulva, hogy az MSZP-ről, a DK-ról és a Jobbikról beszél.

Hozzátette, fel van készülve rá, hogy a következő másfél évben biztosan, de lehet, hogy 20 éven át azt fogja hallgatni a pártja, hogy miattuk van hatalmon a Fidesz, mert nem álltak bele az ellenzéki összefogásba.

A XII. kerületi önkormányzatban képviselőként dolgozó Kováccsal szeptemberben a 444 is készített interjút.