Minden bejegyzést töröl a Facebook, a Twitter és a TikTok, ami a koronavírusos Trump elnök halálát kívánja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elárasztották a közösségi platformokat azok a bejegyzések, amik Donald Trump koronavírus-fertőzése kapcsán,nyíltan vagy utalásszerűen, de azt kívánják, az elnök ne gyógyuljon fel a betegségből. Mások vad összeesküvés-elméleteket terjesztenek Trump és felesége megbetegedésének körülményeiről.

A három legnagyobb közösségi platform, a Facebook, a Twitter és a TikTok üzemeltetői pénteken egybehangzóan közölték: minden posztot azonnal eltávolítanak, amik Trump halálát kívánják. Ezek a posztok ugyanis súlyosan sértik a saját, tartalomra vonatkozó szabályzataikat - írja az npr.com.

A tiltás egyaránt vonatkozik kommentekre és bejegyzésekre a felhasználó, vagy akár az amerikai elnök oldalán.

Donald Trumpról pénteken virradóra derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, jelenleg a washingtoni Walter Reed katonai kórházban ápolják. Saját állítása szerint eddig jól viseli a betegséget.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó