Minden bejegyzést töröl a Facebook, a Twitter és a TikTok, ami a koronavírusos Trump elnök halálát kívánja

Elárasztották a közösségi platformokat azok a bejegyzések, amik Donald Trump koronavírus-fertőzése kapcsán,nyíltan vagy utalásszerűen, de azt kívánják, az elnök ne gyógyuljon fel a betegségből. Mások vad összeesküvés-elméleteket terjesztenek Trump és felesége megbetegedésének körülményeiről.

A három legnagyobb közösségi platform, a Facebook, a Twitter és a TikTok üzemeltetői pénteken egybehangzóan közölték: minden posztot azonnal eltávolítanak, amik Trump halálát kívánják. Ezek a posztok ugyanis súlyosan sértik a saját, tartalomra vonatkozó szabályzataikat - írja az npr.com.

A tiltás egyaránt vonatkozik kommentekre és bejegyzésekre a felhasználó, vagy akár az amerikai elnök oldalán.

Donald Trumpról pénteken virradóra derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, jelenleg a washingtoni Walter Reed katonai kórházban ápolják. Saját állítása szerint eddig jól viseli a betegséget.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó