Egy 53 éves férfi hangosan hallgatta a zenét az 1-es villamoson, majd fegyvert fogott az őt csendre intő nőre

bűnügy
2020 október 05., 16:01

A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába reggel 9:23-kor telefonáltak be, hogy a főváros III. kerületében, a Flórián térnél közlekedő 1-es villamoson egy férfi fegyverrel hadonászik, és ráfogta az egyik utasra is.

Az 1-es villamos halad az Etele térig meghosszabbított új pályaszakaszon 2019. július 9-én.
photo_camera Az 1-es villamos halad az Etele térig meghosszabbított új pályaszakaszon 2019. július 9-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az óbudai rendőrök 5 perc alatt a helyszínre értek, és a férfit, aki a Vörösvári úton leszállt a villamosról, a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél elfogták. A járőrök az 53 éves budapesti P. Zsoltnál megtalálták a gáz- és riasztófegyvert.

Kiderült, hogy P. Zsolt a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik egy utas. Az 53 éves férfi ekkor az övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Senki nem sérült meg, P. Zsolt a fegyverrel nem lőtt.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságára előállított P. Zsolt ellen fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indítottak nyomozást, elszámoltatása folyamatban van. (police.hu)