Tovább bővül Mészáros Lőrinc biztosítási alkuszcége

gazdaság
2020 október 05., 09:57

A Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozott Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez, erről adott ki hétfőn közleményt a cég " Nem lassítanak, tovább terjeszkednek - Újabb százmilliós alkusz csatlakozott a Hungarikum Alkuszhoz" címmel.

A Reticulum több mint 20 éve dolgozik a magyar alkuszi piacon, speciális szakterülete az állami a magántulajdonban lévő nagyvállalati szegmens biztosítási igényeinek kiszolgálása. Hogy miért olvad a cég a Hungarikumba, arról a közlemény idézi a Reticulum ügyvezető igazgatóját, dr. Semjén Gábort: "Hiszünk benne, hogy a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás csak folyamatos vállalati innovációval kivitelezhető, mely célunk megvalósítására a legkiválóbb lehetőség a Hungarikum Alkusz vállalat kötelékében nyílik."

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-t Keszthelyi Erik cége, amely 2012-től fokozatosan tarolta le a magyar biztosítási alkuszpiacot és lett a legnagyobb szereplő az állami vállalatok biztosításainak közvetítésében és kezelésében. A pincérből lett brókerkirályról és cégének felemelkedéséről itt olvashat részletesebben.

Keszthelyi felemelkedésére aztán a biztosítási piacon egyre aktívabb Mészáros Lőrinc is felfigyelt, aki 2018 tavaszán lányával együtt irányító részesedést is szerzett a cégben. Legutóbb pedig akkor lehetett a Hungarikumról olvasni, mikor Mészáros Lőrinc ennek a cégének adta el a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, amely korábban a Mészáros-érdekeltségeket összefogó Opus Global Nyrt. tulajdona volt.

A Hungarikum árbevétel alapján a tavalyi 4,45 milliárd forinttal a nagyvállalati biztosítási alkusz piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon.