Az SZFE bérszámfejtője szerint nem igaz, hogy az új kancellár ne tudna béreket utalni, amíg nem mehet be az egyetemre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Szász Zsófia/444

A Színház- és Filmművészeti Egyetem bérszámfejtője, Varga Réka szerint abszurd az állítás, hogy az egyetem kancellárjának az épületben kellene lennie ahhoz, hogy elutalja a dolgozók fizetéseit.

Varga a Telexnek beszélt erről. A nyilatkozat ellentmond Szarka Gábor új kancellár szavainak, aki pénteken azt mondta: amíg nem tud bejutni a munkahelyére, nem tudja aláírni a dolgozók fizetéseit. 

Ezzel szemben Varga szerint a bérszámfejtés szeptember 1., vagyis az alapítványi átvétel óta egy külső, ajkai cég feladata. Ebben a rendszerben Varga ellenőrzi azt, amit a cég küldött neki, majd továbbítja a kancellárnak. Szarkának eszerint elég lenne jóváhagynia a neki küldött üzenetet, nem szükséges a személyes jelenléte a bérek utalásához. (Telex)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó