Az SZFE bérszámfejtője szerint nem igaz, hogy az új kancellár ne tudna béreket utalni, amíg nem mehet be az egyetemre

Fotó: Szász Zsófia/444

A Színház- és Filmművészeti Egyetem bérszámfejtője, Varga Réka szerint abszurd az állítás, hogy az egyetem kancellárjának az épületben kellene lennie ahhoz, hogy elutalja a dolgozók fizetéseit.

Varga a Telexnek beszélt erről. A nyilatkozat ellentmond Szarka Gábor új kancellár szavainak, aki pénteken azt mondta: amíg nem tud bejutni a munkahelyére, nem tudja aláírni a dolgozók fizetéseit. 

Ezzel szemben Varga szerint a bérszámfejtés szeptember 1., vagyis az alapítványi átvétel óta egy külső, ajkai cég feladata. Ebben a rendszerben Varga ellenőrzi azt, amit a cég küldött neki, majd továbbítja a kancellárnak. Szarkának eszerint elég lenne jóváhagynia a neki küldött üzenetet, nem szükséges a személyes jelenléte a bérek utalásához. (Telex)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó