Nagyvállalkozók sora kapott jelentős turisztikai támogatást az államtól

Az mfor.hu mutatta be a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján közölt legfrissebb támogatási adatokat. Sok 2019-es és idei pályázat győztesét csak most hozta nyilvánosságra az oldal.

A lap értékelése szerint számos olyan vállalkozás kapott jelentős vissza nem térítendő támogatást, amelyek tulajdonosai jó kapcsolatot ápolnak a kormánnyal, illetve amelyek egyébként tőkeerős, komoly szereplőnek számítanak a piacon. 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A támogatott cégek tulajdonosai között van Bacsa György, a Mol egyik igazgatója, és a cég elnök-vezérigazgatójának a rokona, aki az SZFE új kuratóriumának is tagja. Szintén jelentős támogatást kapott Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármester egykori kampányfőnöke. Száraz István több érdekeltsége is százmilliókhoz jutott, a vállalkozó többek között arról ismert, hogy az Origo tulajdonosa volt, amikor a lap teljesen átállt kormánypropaganda terjesztésére. 

Az Appennin érdekeltségei is sokat nyertek tavaly, amikor a cégcsoport még Mészáros Lőrinc és Tiborcz István többsége tulajdonában volt (idén mindketten túladtak a részvényeiken). (mfor.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.