Nagyvállalkozók sora kapott jelentős turisztikai támogatást az államtól

gazdaság
2020 október 06., 05:48

Az mfor.hu mutatta be a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján közölt legfrissebb támogatási adatokat. Sok 2019-es és idei pályázat győztesét csak most hozta nyilvánosságra az oldal.

A lap értékelése szerint számos olyan vállalkozás kapott jelentős vissza nem térítendő támogatást, amelyek tulajdonosai jó kapcsolatot ápolnak a kormánnyal, illetve amelyek egyébként tőkeerős, komoly szereplőnek számítanak a piacon.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán 2020. július 31-én.
photo_camera Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A támogatott cégek tulajdonosai között van Bacsa György, a Mol egyik igazgatója, és a cég elnök-vezérigazgatójának a rokona, aki az SZFE új kuratóriumának is tagja. Szintén jelentős támogatást kapott Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármester egykori kampányfőnöke. Száraz István több érdekeltsége is százmilliókhoz jutott, a vállalkozó többek között arról ismert, hogy az Origo tulajdonosa volt, amikor a lap teljesen átállt kormánypropaganda terjesztésére.

Az Appennin érdekeltségei is sokat nyertek tavaly, amikor a cégcsoport még Mészáros Lőrinc és Tiborcz István többsége tulajdonában volt (idén mindketten túladtak a részvényeiken). (mfor.hu)