Zuschlag János: Egy párt célja az is lehet, hogy csak létezzen

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hétfőn Kecskemétre utazott, hogy megnézzen egy bírósági tárgyalást, ahol Zuschlag János tett tanúvallomást.  A vád szerint Zuschlag és társai kamupártokat szerveztek, hogy felmarkolják a kampánytámogatást, közben pedig személyes adatokat loptak egy biztosítási cégtől, hogy meglegyenek az induláshoz szükséges ajánlások. 

2014-ben több ilyen párt is indult a választáson, és a gyanúsítottak szervezkedtek 2017-ben is, de akkor a hatóságok leállították őket.

Zuschlag János azzal védekezett, hogy ő a közélet iránti elköteleződéséből és jótékony hajlamai miatt vállalta a közreműködést a furcsa pártok alapításakor. A tárgyaláson arról nem tudott beszámolni, hogy az általa segített pártoknak milyen politikai céljaik voltak, de elmondta, hogy szerinte egy pártnak az is elegendő cél önmagában, hogy egyáltalán létezzen. Hozzátette, hogy van, aki csak azért indul a választáson, mert élvezi. 

Zuschlag JánosFotó: Ujvári Sándor / MTI

Zuschlag jelenleg egy bevásárlóközpontban garázsmester, de azt mondta, hogy barátai is segítik megélhetésében. Az egykori szocialista képviselő (1998 - 2004) korábban néhány évet börtönben töltött csalás bűntette miatt.

Hadházy részletes beszámolója a tárgyalásról itt olvasható. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.