Összeütközött két tehervonat az összekötő vasúti híd és Ferencváros között

2020 október 7., szerda 8:00

Tehervonat ütközött álló tehervonatnak szerdán hajnalban az összekötő vasúti híd és a Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon, emiatt szünetel a vasúti forgalom Ferencváros és Kelenföld között. A balesetben két teherkocsi kisiklott, személyi sérülés nem történt. Egyébként mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A műszaki mentés várhatóan szerda estig tart, addig ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be. A pécsi vonal InterCity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest helyett Budapest-Kelenföld állomás. A reggeli órákban ezeken a vonalakon és járatoknál késésekre kell számítani.

Hajnali 5 órától a vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain felhasználhatók egyes szakaszokon: az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között, az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között, valamint az 1-es villamoson Népliget - Ferencváros vasútállomás - Kelenföld vasútállomás megállóhely között. (MTI)