Egyelőre nem alakulhat meg az a ferencvárosi médiacég, aminek a felügyelőbizottságába a DK-s Gréczy Zsolt ülne be

politika
2020 október 08., 11:37

Kedd délelőtt röppent fel a hír, hogy az MSZP és a DK Gréczy Zsolt korábbi DK-s parlamenti képviselőt jelölné saját delegáltjukként egy alakuló ferencvárosi önkormányzati médiacég felügyelőbizottságába.

A róla nyilvánosságra került pornográf képek miatt képviselői posztjáról decemberben lemondott Gréczy jelölése ellen tiltakozását fejezte ki Baranyi Krisztina, a kerület független polgármestere. Mondván, nem tartja szerencsésnek, „hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza”, mert a kerületi önkormányzatnak már így is „folyamatosan hazugságok és mocskolódások ellen kell védekeznie, (...) nem tud több politikai terhet cipelni” - írta az ügyről szóló Facebook-bejegyzésében.

A Magyar Hang kedd délután fejleményről számolt be az ügyben, azt írják, Csóti Zsombor, a DK ferencvárosi képviselője tájékoztatta őket, hogy

Baranyi Krisztina időközben visszavonta annak a cégnek a megalapításáról szóló előterjesztését, aminek felügyelőbizottságában Gréczy Zsolt tag lett volna.

Az információt a polgármester is megerősítette, hozzátéve, azért döntött így, mert tiltakozása ellenére az egyébként őt támogató ellenzéki pártok úgy nyilatkoztak, megszavazzák Gréczyt.

Csóti Zsombor ugyanakkor azt mondta a Magyar Hangnak, ha a médiacég megalapítása ismét napirendre kerül a kerületben, a DK ismét Gréczy Zsoltot jelölné a felügyelőbizottságába, mert kitartanak mellette, és hisznek az ártatlanságában.