Ma sem tüntette fel az áldozatok között az operatív törzs a 39 éves tanárt, aki még szombaton hunyt el

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Tegnap írtunk arról a 39 éves vidéki tanárról, aki szombat délután hunyt el kórházban. A  férfi szeptember 17-én kezdett megfázásos tüneteket mutatni, hamar romlani kezdett az állapota, 21-én kórházba került, ahol összeomlott a légzése, mesterséges kómába helyezték. Október 3-án elhunyt. 

A kórházban elvégzett koronavírus tesztje pozitív lett, és a zárójelentésben is az szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.  

Ennek ellenére nem található meg azon az áldozatok hivatalos listáján, amit naponta frissíti a központi honlapon az operatív törzs. Név ott ugyan nem szerepel, de az élekora alapján felismerhető lenne. 

Az operatív törzs ma is frissítette a listát, továbbra sincs rajta a 39 éves férfi, pedig már öt napja hunyt el.

Tegnap megkérdeztük az operatív törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, hogyan lehetséges az, hogy egy igazoltan koronás beteg, akinek a halálért is felelős a Covid, nem szerepel az áldozatok között, de nem válaszoltak a megkeresésünkre.

Hivatalosan 898 áldozata van a járványnak Magyarországon. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó