Ma sem tüntette fel az áldozatok között az operatív törzs a 39 éves tanárt, aki még szombaton hunyt el

járvány
2020 október 08., 05:40

Tegnap írtunk arról a 39 éves vidéki tanárról, aki szombat délután hunyt el kórházban. A férfi szeptember 17-én kezdett megfázásos tüneteket mutatni, hamar romlani kezdett az állapota, 21-én kórházba került, ahol összeomlott a légzése, mesterséges kómába helyezték. Október 3-án elhunyt.

A kórházban elvégzett koronavírus tesztje pozitív lett, és a zárójelentésben is az szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.

Ennek ellenére nem található meg azon az áldozatok hivatalos listáján, amit naponta frissíti a központi honlapon az operatív törzs. Név ott ugyan nem szerepel, de az élekora alapján felismerhető lenne.

Az operatív törzs ma is frissítette a listát, továbbra sincs rajta a 39 éves férfi, pedig már öt napja hunyt el.

Tegnap megkérdeztük az operatív törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, hogyan lehetséges az, hogy egy igazoltan koronás beteg, akinek a halálért is felelős a Covid, nem szerepel az áldozatok között, de nem válaszoltak a megkeresésünkre.

Hivatalosan 898 áldozata van a járványnak Magyarországon.