Trump: Isten áldása volt, hogy elkaptam a koronavírust

külföld
2020 október 08., 04:39

Ezúttal a Fehér Ház kertjéből küldött videóüzenetet Donald Trump, hogy megmutassa, sikerült felépülnie a koronavírus-fertőzésből. Azt mondta, nem lett volna muszáj kórházba mennie, csak azért kérték meg az orvosok, mert ő az elnök. „Azt mondtam, rendben, azt teszem, amit mondanak.”

link Forrás

Trumpot többek közt a Regeneron cég által fejlesztett, monoklonális antitesteket tartalmazó kísérleti gyógyszerrel kezelték. (Ez és a többi gyógyszer alapján mondják azok, akik az elmúlt hónapokban nagy tapasztalatot szereztek a covid kezelésében, hogy az elnök állapota súlyosabb lehet annál, amire orvosai következtetni engednek, és hosszabb megfigyelésre lenne szüksége.) Trump szerint a Regeneron volt a kulcs, „hihetetlen volt”, rögtön jobban érezte magát.

„Isten áldása volt ”,hogy elkapta a fertőzést, és kipróbálhatta a gyógyszert, aminek a használatát ő maga javasolta az orvosoknak. Azt ígérte, hogy az Eli Lilly hasonló gyógyszerével együtt mindkettőt ingyen fogják adni a súlyos betegeknek.

Azt üzente, nem az emberek tehetnek erről az egészről, hanem Kína. „Nagy árat fognak fizetni azért, amit az országgal tettek. Nagy árat fognak fizetni azért, amit a világgal tettek.”Ismét beszélt arról, hogy szerinte már a novemberi választások előtt el kellene készülnie az oltásnak is. A világ egyetlen vakcinafejlesztő projektje sem tart még ott, hogy ez reális legyen, de Trump inkább a politikát okolta azért, hogy csak a választások után lesz elérhető.

Trump azt mondja a videóban, hogy egy nappal korábban tért vissza a Fehér Házba, ez alapján kedden készülhetett a felvétel. A stábja viszont azt közölte, hogy szerdán vették fel.