Orbán: Ausztriában és Németországban is nagyobb a korrupció, mint Magyarországon

POLITIKA
2020 október 09., 06:21

„Volt hét hónap, de lesz még hónap. Aki volt katona, az érti, amit mondok: mostantól kifelé megyünk,” - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a koronavírus-járvány helyzetéről a miniszterelnök. Bár a múlt heti brüsszeli csúcson felkérdezte Ursula von der Leyen bizottsági elnököt - mesélte -, hogy mikor lesz vakcina, pontos választ nem kapott. Orbán Viktor szerint május-július környékén lesz elérhető vakcina.

„Úgy számolok, hogy nekünk, magyaroknak is a következő év közepéig kell kibírni,”

- mondta.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy az egészségügyi rendszer bírni fogja-e a terhelést, a miniszterelnök úgy válaszolt, hogy

„kétfajta módon lehet nézni a világra: vannak, akik csupa rossz dolgot látnak, és vannak, aki szerint persze sok baj van a világban, de összességében megyünk előre. (...) Én az utóbbi csoportba tartozok."

Szerinte ha az első hullámban sikerült, akkor a második hullámban is sikerülni fog. Mivel a kormány előrejelzési képessége három hét, ennyire tervez előre, de Kásler Miklós arról tájékoztatta, hogy a következő három hétben nem kell szigorúbb intézkedéseket bevezetni, és az előre tervezett műtéteket sem kell elhalasztani, ahogy tavasszal történt.

link Forrás

Az orvosok béremelésével kapcsolatban Orbán most először jelentette ki, hogy

„az igazság az, hogy tíz évvel ezelőtt sem az orvosok hiánya volt a legnagyobb baj, hanem az ápolónőké. Ez egyébként 2018-ra elég súlyos formákat öltött. '18-ban azért kellett hozni egy döntést, ami jelentős béremelést adott a szakdolgozóknak, mert azt láttam, hogy ők mennek el a legnagyobb számban.”

link Forrás

Arra, hogy Katarine Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke, személyesen őt és családját vádolta korrupcióval, úgy reagált, hogy

„ha a baloldal veszélyes embert lát, nem akarok dicsekedni, de az én esetemben erről van szó, akkor megpróbálja levadászni.”

Szerinte amikor németek támadják ezzel, emlékeztetni kell magunkat, hogy a „német nyelvterületen nagyobb a korrupció mint nálunk”

„Nem vagyunk tökéletesek, de azért bagoly mondja verébnek: de Ausztriára, ha rápillantok...”

- tette hozzá.

link Forrás