Az Európai Bizottság alelnöke csúnyát mondott Orbán Viktorról, Varga Judit szerint ezért le kellene mondania

politika
2020 szeptember 28., 17:48

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke megsértette Magyarországot és annak összes polgárát, amikor a Spiegelnek adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor beteg demokráciát épít. A miniszter úgy látja, ez nyílt támadás Magyarország ellen, ami összeegyeztethetetlen az európai értékekkel, ezért Jourovának azonnali hatállyal le kellene mondani a posztjáról.

➡️ Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Spiegel német hetilapban megjelent szeptember 25-ei interjújában a...

Posted by Varga Judit on Monday, September 28, 2020

Az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa a Spiegelnek egy közepes szóviccel jellemezte Orbán politikáját: a cseh liberális politikus azt mondta, Orbán szeret arról beszélni, hogy illiberális demokráciát épít Magyarországon, de ez szerinte nem illiberal democracy, csak "ill democracy", vagyis beteg demokrácia.

Jourová már korábban is kritizálta az Orbán-kormányt, aggodalmát fejezte ki a felhatalmazási törvény miatt, fake news-nak nevezte az egyik nemzeti konzultáció EU-val kapcsolatos állításait és szolidaritásáról biztosította az Index azóta csoportosan felmondott dolgozóit.