Az Index számíthat a támogatásomra - írta az Európai Bizottság alelnöke

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„A demokrácia nem működik szabad és független média nélkül” - üzente az Indexnek küldött közleményében Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. A lap magyar és angol nyelven közzé tette a cseh politikus levelének teljes szövegét.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány újra megmutatta, hogy a tájékoztatásban és a hatalom ellenőrzésében kulcsfontosságú az újságírók szerepe, ennek ellenére, bár nagyobb az olvasótábor, sok szerkesztőség pénzügyi problémákkal küszködik a reklámpiac összeomlása miatt. De „nem szabad megengedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen” - írta Jourová.

„Aggodalommal kísérem figyelemmel az Index helyzetének alakulását. Szeretném szolidaritásomról biztosítani az Index dolgozóit, akik nagyon nehéz körülmények között végzik a munkájukat.

Ezt üzenem nekik: Amit tesznek, azok az értékek, amelyekért küzdenek, a tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége mind-mind elengedhetetlenül fontos a demokrácia és Európa számára. Az olvasóktól kapott támogató üzenetek is arról tanúskodnak, mennyire fontos munkát végeznek. Számíthatnak a támogatásomra” - zárul a levél.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér