Újabb négy francia városban vezettek be legmagasabb riasztási szintet

Újabb négy francia városban is legmagasabb riasztási szintet vezetett be a francia kormány.

A szigorúbb járványügyi intézkedések ezúttal Lyonra, Lille-re, Grenoble-re és Saint-Etienne-re vonatkoznak, ahol szombattól be kell zárniuk az éttermeknek és kávézóknak, akárcsak Párizsban és Marseille-ben korábban. A francia kormány az újabb intézkedést azután tartotta szükségesnek, hogy 18 129 új napi esetet regisztráltak.

A francia egészségügyi miniszter, Olivier Veran egy csütörtöki konferencián jelentette be, hogy a helyzet egyre romlik a metropoliszokban, napról napra több a fertőzött.

Franciaország legmagasabb riasztási szintje akkor lép hatályba, amikor egy településen a fertőzések aránya meghaladja a 250 fertőzést 100 000 emberre vetítve, és az intenzív ágyak legalább 30 százalékát a Covid-19 betegek számára tartják fenn.

A párizsi kórházak sürgősségi módba léptek csütörtökön, miután a kórházi intenzív ágyak felén koronavírusos betegek fekszenek. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.