Lekapcsolták az internetet az SZFE-n, amikor elkezdődött volna a hallgatói fórum

oktatás
2020 október 13., 14:50

Miután kedden a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése bejelentette, hogy befejezettnek tekintik az egyetemfoglalást, a tiltakozó hallgatók között elkezdett terjedni, hogy délután 6-kor várhatóan lekapcsolják az internetet az épületekben. Éppen erre az időpontra tervezték ugyanis az egyetemi fórumot, amit a járványhelyzet miatt a hallgatók többségének interneten közvetítenek.

Ez 6-ra meg is történt,

az SZFE Vas utcai és Szentkirályi utcai épületében egyszerre szűnt meg az internet,ami az jelenti, hogy például a kollégium lakói nem tudnak készülni a másnapi óráikra. A fórumot ettől függetlenül a hallgatók a saját mobilnetükről így is közvetítik. Úgy hallották, hogy mostantól csak reggel 6-tól este 6-ig lesz internet az épületben.

Az új vezetés a keddi közleményében előre jelezte, hogy mivel az Upor László volt általános rektorhelyettes által bejelentett tanköztársaság nevű oktatási modellt befejezettnek tekintik, ezért „annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem” biztosítják

Szarka Gábor megpróbál bejutni az SZFE Vas utcai épületébe 2020. október 8-án.
photo_camera Szarka Gábor Fotó: Szász Zsófia / 444

Szintén kedden Szarka Gábor kancellár minden együttműködést megtiltott a munkavállalóknak az egyetemfoglalókkal és támogatóikkal. Akik ennek nem tesznek eleget, azok „munkajogi felelősséggel tartoznak”. Egyben elrendelte az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását is, az egyetem épületeiben (a gyakorló helyszínek kivételével) pedig megtiltotta a kép- és hangrögzítő eszközök használatát.