Kásler Miklós szerint a közelgő járványcsúcs ellenére meg lehet tartani az ünnepségeket és a karácsonyi vásárokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter szerint a közelgő járványcsúcs ellenére meg lehet tartani az október 23-i és november elsejei megemlékezéseket, és a karácsonyi vásárokat is, derül ki egy dokumentumból, ami az RTL Híradó birtokába jutott.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának dokumentuma meg is említi a Nemzeti Népegészségügyi Központ október eleji számolását, miszerint egy hónap alatt 18-19 ezerről a duplájára, 38-40 ezerre emelkedik az aktív fertőzöttek száma. De ebből nem azt a következtetést vonja le, hogy nem lehet megtartani az ünnepségeket, hanem épp ellenkezőleg.

Ehhez csupán a következő feltételeknek kell teljesülnie:

  • másfél méteres távolságtartás,
  • maszkviselés,
  • rendszeres kézmosás és fertőtlenítés, 
  • és csak az vegyen részt az ünnepségeken, aki egészségesnek érzi magát.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ hétfőn jelentette be, hogy a járvány miatt nem tartják meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, és a Deák téren valamint a városházánál is elmarad a vásár.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!