Milák Kristóf is elkapta a koronavírust

2020 október 14., szerda 18:06

A világbajnok úszó, Milák Kristóf is koronavírusos volt - ezt mondta az InfoRádió műsorában a világcsúcstartó edzője. Selmeci Zoltán szerint Kristóf még lábadozik, de már jobban van, viszont nagyon le van gyengülve és mentálisan is nagyon megviselte a karantén.

Milák szeptember végén lett rosszul, ekkor ment el tesztre, amely pozitív lett. Tünetei is voltak, egy ideig lázasan feküd, ez idő alatt pedig nagy mennyiségű izmot is vesztett. A fiatal sportoló 10 napig a lakását sem hagyhatta el.

Most viszont már mehet közösségbe, ugyan még a jövő héten végeznek majd el rajta kardiológiai vizsgálatokat, amelyekből kiderül, okozott-e valamilyen komplikációkat, szövődményeket a vírus. Az edzője viszont azt reméli, hogy Kristóf a jövő héten már újra edzhet.Az augusztus elején kezdett felkészülésének eredményei viszont teljesen elvesztek és a versenyszezon elejéről is lemaradt Milák a betegség miatt.

Milák Kristóf tavalya kapta meg az Év Sportolója díjat, miután 2019-ben, a dél-koreai világbajnokságon megdöntötte Michael Phelps tízéves világcsúcsát 200 méteres pillangóúszásban.