Tizenhét tanárnak és több osztálynak kellett karanténba mennie egy pécsi egyházi iskolából

Tizenhét tanárnak és több osztálynak is karanténba kellett menniük a pécsi Szent Mór Iskolaközpontból, írja a hvg.hu a Pécs Aktuál értesülése alapján.

A lap azt nem írja, hogy ki és hányan fertőződhettek meg, az információik a diákoktól származnak, akik szerint a karantén csak a felsősöket érinti, ugyanis ők külön épületben voltak. A teljes iskola viszont digitális oktatásra állt át. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.