Az örmény kormány szerint a törökök nem engedik át a segélyeket

Az örmény kormány azzal vádolja Törökországot, hogy nem engedte átrepülni a légterén azt a repülőt, ami szerdán 100 tonna adományt vitt volna Los Angelesből a karabahi lakosságnak. A katari légitársaság különgépének most grúziai - orosz elkerülő utat terveznek. 

Az Örményország által 1994-ben Azerbajdzsántól elfoglalt Karabahért szeptember 27-én tört ki a legújabb háború a két ország között.

Karabahban hivatalosan most tűzszünet van, de mindkét oldal arra panaszkodik, hogy a másik nem tartja be a megállapodást. Elvben foglyokat és holttesteket cserélnek ki ezekben a napokban a felek.

Örmény katonák Karabahban.Fotó: RIA Novosti/Sputnik via AFP

Az örmények eddig 555 katona elestét ismerték el a mostani harcokban. Az azeriek a katonai veszteségeikről nem adtak ki adatot, csak civil áldozatokról, utóbbiak száma bakui bejelentés szerint 43 fő. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.