Az örmény kormány szerint a törökök nem engedik át a segélyeket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az örmény kormány azzal vádolja Törökországot, hogy nem engedte átrepülni a légterén azt a repülőt, ami szerdán 100 tonna adományt vitt volna Los Angelesből a karabahi lakosságnak. A katari légitársaság különgépének most grúziai - orosz elkerülő utat terveznek. 

Az Örményország által 1994-ben Azerbajdzsántól elfoglalt Karabahért szeptember 27-én tört ki a legújabb háború a két ország között.

Karabahban hivatalosan most tűzszünet van, de mindkét oldal arra panaszkodik, hogy a másik nem tartja be a megállapodást. Elvben foglyokat és holttesteket cserélnek ki ezekben a napokban a felek.

Örmény katonák Karabahban.Fotó: RIA Novosti/Sputnik via AFP

Az örmények eddig 555 katona elestét ismerték el a mostani harcokban. Az azeriek a katonai veszteségeikről nem adtak ki adatot, csak civil áldozatokról, utóbbiak száma bakui bejelentés szerint 43 fő. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!