Házkutatást tartott a rendőrség a francia egészségügyi miniszternél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csütörtökön házkutatást tartott a francia rendőrség több magas rangú francia politikus otthonában. Az érintettek között van  Olivier Véran egészségügyi miniszter és  Edouard Philippe volt miniszterelnök is. Utóbbi július elején távozott a kormány éléről, órákkal azelőtt, hogy a mostani nyomozásról szóló hír nyilvánosságra került.

Olivier VéranFotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

A hatóság több feljelentés alapján nyomoz ellenük, és több más magas rangú politikus ellen. A gyanú szerint tavasszal nem léptek időben és hatékonyan a koronavírus-járvány megfékezésére, nem gondoskodtak elegendő védőfelszerelésről, például maszkokról a lakosság számára, illetve azért nem javasolták időben a maszk használatát, mert tudták, hogy nincs elég belőle az országban. (france24.com)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót